Mazda MX-30 Forum banner
81 - 100 of 246 Posts
Tak, jest przestarzały, 11028 jest najnowszy i jestem pewien, że TCU również wymaga aktualizacji.
Wysłałem Ci wiadomość.
Cześć! Czy mógłbyś również wysłać mi najnowszą wersję oprogramowania układowego dla regionu Ameryki Północnej?
Z góry dziękuję!

Informacje o wersji
Pakiet: 11002
Baza danych Gracenote 1.1.1.01683

rambaimmm@gmail.com

Discussion starter · #82 ·
Cześć wszystkim,

PONOWNIE, gdybym mógł poświęcić chwilę czasu.
Jestem fanem i właścicielem Mazdy od 1973 roku i przez wiele dziesięcioleci pracowałem w zarządzie Mazdy, więc widziałem wszystko i wciąż kocham tę markę i kierunek, w którym firma zmierza od czasu, gdy Ford się wycofał (dzięki Bogu).

My, jako entuzjaści Mazdy, MUSIMY regularnie kupować nowe modele, aby wspierać Hiroszimę, byliśmy tam oficjalnie i nieoficjalnie. Hiroszima przypomina mi Adelaide.
Tak, martwię się, czy Mazda przetrwa, ponieważ covid wciąż sieje spustoszenie w całej Japonii... więc musimy wspierać Mazdę.

Możesz więc zapytać, dlaczego robię to, co robię tutaj i za jaką nagrodę.
Cóż, nie ma nagrody, lubię dawać ludziom dobrą, staromodną obsługę, pomoc, .. to takie proste.
Tak, robię się zrzędliwy, ale nigdy nie bój się pytać.
Ash :oops:

Wysłałem Ci link do pobrania oprogramowania układowego 11028 MX-30 Connect, które powinno rozwiązać Twoje problemy. Wszystkie instrukcje znajdują się w linku. UMIEŚĆ TYLKO plik .kwi na czystym, sformatowanym w FAT32 dysku flash USB, podłącz do portu USB w samochodzie i postępuj zgodnie z instrukcjami instalacji. To wszystko oryginalne aktualizacje oprogramowania układowego Mazdy.
Cześć ASH8, To wydaje się bardzo interesujące. Czy mówisz, że jeśli zaktualizuję oprogramowanie układowe mojego UK MX-30 Connect, będę mógł uzyskać BEZPRZEWODOWY Apple CarPlay zamiast przewodowego, jak otrzymałem z fabryki w 2021 roku? Dzięki, Gabo

Wysłałem Ci link do pobrania oprogramowania układowego 11028 MX-30 Connect, które powinno rozwiązać Twoje problemy,
Wszystkie instrukcje znajdują się w linku.
UMIEŚĆ TYLKO plik .kwi na czystym, sformatowanym w FAT32 pendrive, podłącz do portu USB w samochodzie i postępuj zgodnie z instrukcjami instalacji.
Są to oryginalne aktualizacje oprogramowania układowego Mazdy.
Cześć ASH8,
To bardzo interesujące. Czy chcesz przez to powiedzieć, że jeśli zaktualizuję mój MX-30 Connect z wersji UK z 2021 roku, będę mógł uzyskać bezprzewodowy Apple CarPlay zamiast przewodów dostarczanych fabrycznie?
Dzięki,
Gabo

Cześć @ASH8, wielkie dzięki za pomoc z tymi plikami. Kupiłem mojego MX-30 używanego i nie jest on technicznie obsługiwany przez dealerów, w których mieszkam. Jestem również obeznany z techniką, więc wolałbym nie zawracać sobie głowy wizytą w celu aktualizacji oprogramowania.

Jako nowy członek nie mogę jeszcze wysyłać do Ciebie prywatnych wiadomości, mój model to MX-30 z 2022 roku z Ameryki Północnej z oprogramowaniem systemowym 11030 i TCU 10017 w tej chwili (więc trochę w tyle). Czy mógłbyś wysłać mi najnowszą aktualizację oprogramowania i TCU? Dzięki.

@ASH8 Jestem nowym członkiem, więc nie mogę jeszcze wysyłać wiadomości prywatnych. Właśnie kupiliśmy nowy dla nas model 2021 GT Sport Tech, z wersją TCU 10040 i oprogramowaniem systemowym 11024. To samochód z Wielkiej Brytanii. Ponieważ nie są oferowane aktualizacje bezprzewodowe (zaktualizowałem mapy za pomocą narzędzia Mazda Update Toolbox). Czy powinienem spróbować zaktualizować lokalnie za pomocą USB, używając plików, do których możesz mnie skierować?

Dzięki z góry.

Discussion starter · #97 ·
NOWY MX-30 EU02_11030 Oprogramowanie układowe (Przepraszam, nic dla EU10, wszystko OTA)
Właśnie się ukazało, musisz wysłać mi wiadomość z linkiem, dziennik zmian znajduje się poniżej..

Wygląda na to, że aby otrzymywać aktualizacje OTA, musisz zasubskrybować (zapłacić) Connected Service.

(Wersja 7000C0A-EU02_11030)
• Jeśli inne połączenie przychodzące pojawi się natychmiast po zakończeniu rozmowy w trybie głośnomówiącym, zostanie ono automatycznie odebrane.
• Nawiązanie połączenia Bluetooth® zajmuje trochę czasu.
• Podczas korzystania z nawigacji w trybie zorientowanym w górę, ikona pojazdu może się obracać zamiast mapy.
• Podczas obsługi ekranu źródła dźwięku system może się zrestartować.
• Jeśli inne połączenie przychodzące pojawi się podczas kończenia rozmowy w trybie głośnomówiącym, zostanie ono automatycznie odebrane.
• Podczas odtwarzania ścieżek audio za pomocą CarPlay, odtwarzanie może się zatrzymać.
• Podczas odtwarzania ścieżek audio za pomocą CarPlay, głośność może zostać wyciszona.
• System może się zrestartować.
• Sygnały dźwiękowe co kilka minut.
• Ustawienie języka może nie zostać poprawnie zaakceptowane.
• System rozpoznawania znaków drogowych (TSR) może nie wyświetlać prawidłowego ograniczenia prędkości.
• Podczas odtwarzania ścieżek audio za pomocą CarPlay, po odrzuceniu połączenia przychodzącego, na ekranie pojawia się komunikat „Telefon w użyciu” i zatrzymuje się odtwarzanie ścieżek audio

Cześć, czy możesz przesłać mi aktualizacje oprogramowania układowego v31 i v55-59 dla Mazdy 3 2014 2.2 skyactive diesel? Uważam, że mój kod kraju to BM EU 06, ponieważ mieszkam w Wielkiej Brytanii, a samochód ma turbosprężarkę. Moja obecna wersja oprogramowania układowego i tryb awaryjny to 29.00.000.

Wersja mojej bazy danych muzycznych to 00.01.000.

Mógłbyś przesłać mi pliki, aby zaktualizować moją wersję systemu operacyjnego i wersję trybu awaryjnego?

81 - 100 of 246 Posts