Mazda MX-30 Forum banner
121 - 140 of 246 Posts
Discussion starter · #122 ·
Cześć, właśnie zaktualizowałem oprogramowanie układowe MX-30 MH z 11020 do 11030. Łatwo i wszystko poszło dobrze. Instrukcje są jasne. Dzięki dla @ASH8 za radę i wsparcie.
Proszę bardzo, kolego, i w Australii też!!! Oi Oi Oi...

Ale tak na poważnie, to co mnie wkurza 😠 😡 do szaleństwa, to dealerzy Mazdy na całym świecie 🌐 😳, którzy NIE WYKONUJĄ żadnych aktualizacji oprogramowania ani oprogramowania układowego, chyba że jest to wezwanie do serwisu Lub chyba że właściciel skarży się na konkretny problem.

Jestem jednym z tych, którzy lubią naprawiać problemy Zanim wystąpią i znacznie lepsze doświadczenie dla właścicieli Mazdy.

Discussion starter · #124 ·
NOWA aktualizacja oprogramowania układowego dla Amerykańskiej Północnej MX-30 Wyprodukowanej do listopada 2022 r. TYLKO z oprogramowaniem układowym NA02.

NA02 11046

Aby rozwiązać następujące problemy z Mazda Connect.

Wersja 7000C0A-NA02_11046 naprawia następujące błędy oprogramowania (błędy):
• System nie wznawia listy odtwarzania po edycji listy odtwarzania dla urządzenia audio USB.
• Ekran nie wyświetla prawidłowego obrazu podczas odbierania danych SiriusXM.

Wersja 7000C0A-NA02_11044 naprawia następujące błędy oprogramowania (błędy):
• Sygnały dźwiękowe co kilka minut.
• Ustawienie języka może nie zostać poprawnie zaakceptowane.
• Podczas odrzucania połączenia przychodzącego podczas odtwarzania ścieżek audio za pomocą Apple CarPlay, na ekranie pojawia się komunikat „Telefon w użyciu” i zatrzymuje odtwarzanie ścieżek audio.
• Ścieżka audio może nie wstrzymywać się po naciśnięciu przycisku wyciszania.
• Ekran zawiesza się, gdy smartfon odbiera wiadomości przez połączenie Bluetooth®.

Tak, jeśli wyślesz mi prywatną wiadomość, możemy udostępnić Ci prywatny link do pobrania, aby samodzielnie bezpłatnie zaktualizować Mazda Connect.
Uwaga: NIE możemy już zamieszczać linków na forum.

NOWE MX-30 EU02_11030 Oprogramowanie (Przepraszam, nic dla EU10, wszystko OTA)
Właśnie wyszło, musisz wysłać mi wiadomość, aby uzyskać link, lista zmian jest poniżej..

Wygląda na to, że aby otrzymywać aktualizacje OTA, musisz zasubskrybować (zapłacić) Connected Service.

(Wersja 7000C0A-EU02_11030)
• Jeśli kolejne połączenie przychodzące nadejdzie natychmiast po zakończeniu rozmowy w trybie głośnomówiącym, zostanie ono automatycznie odebrane.
• Nawiązanie połączenia Bluetooth® zajmuje trochę czasu.
• Podczas korzystania z nawigacji w trybie zorientowanym w górę, ikona pojazdu może się obracać zamiast mapy.
• Podczas obsługi ekranu źródła dźwięku system może się zrestartować.
• Jeśli kolejne połączenie przychodzące nadejdzie podczas kończenia rozmowy w trybie głośnomówiącym, zostanie ono automatycznie odebrane.
• Podczas odtwarzania ścieżek audio za pomocą CarPlay, odtwarzanie może się zatrzymać.
• Podczas odtwarzania ścieżek audio za pomocą CarPlay, głośność może zostać wyciszona.
• System może się zrestartować.
• Sygnały dźwiękowe co kilka minut.
• Ustawienie języka może nie zostać poprawnie zaakceptowane.
• System rozpoznawania znaków drogowych (TSR) może nie wyświetlać prawidłowego ograniczenia prędkości.
• Podczas odtwarzania ścieżek audio za pomocą CarPlay, po odrzuceniu połączenia przychodzącego, na ekranie pojawia się komunikat „Telefon w użyciu” i zatrzymuje się odtwarzanie ścieżek audio
Czy możesz mi to wysłać, proszę, mam tylko wersję 11028.
Dzięki kolego :)

Jestem właścicielem Mazdy MX-30 (wersja brytyjska) i szukam tych aktualizacji. Jeśli możesz i chcesz, czy możesz uprzejmie udostępnić mi aktualizacje oprogramowania. Twoja pomoc byłaby bardzo cenna.
Dziękuję.

Hej, chciałbym zaktualizować moje cx30, ale nie mogę wysłać Ci prywatnej wiadomości. Czy możesz pomóc?
Proszę, pisz do mnie tylko w sprawie linków do aktualizacji, ponieważ nigdy nie będę ich publikował na żywo na tym forum i ufam, że zrobisz to samo.

Jeśli chcesz zaktualizować oprogramowanie układowe Connect, "napisz" do mnie PRYWATNIE PO LINKI do najnowszego oprogramowania układowego, musisz kliknąć mój Avatar 'Rozpocznij konwersację' lub 'Wiadomość'.

Cześć Ash,

Przeczytałem wątek i nie znalazłem nigdzie informacji, żeby ktoś powiedział, że bezprzewodowy Apple CarPlay jest dostępny w mx30. Odbieram mojego używanego mx30 w piątek i zastanawiam się, czy Ty lub ktokolwiek wie, czy najnowsze oprogramowanie układowe umożliwia bezprzewodowy CarPlay? Jestem w Wielkiej Brytanii, a samochód został zarejestrowany we wrześniu 2022 roku.

Discussion starter · #129 ·
Nie jestem pewien, czy łączność bezprzewodowa była kiedykolwiek dostępna na rynkach światowych dla MX-30. Jeśli wyślesz mi swój pełny numer VIN, mogę dokonać kilku odniesień krzyżowych z Mazda EPC.

Discussion starter · #130 ·
Informacje o fabrycznym połączeniu bezprzewodowym dla Carplay i/lub AndroidAuto, niestety nie ma bezprzewodowego CMU dostępnego dla żadnego MX-30 w żadnym kraju, w którym są sprzedawane, również CMU są specyficzne dla MX-30, żadne inne CMU modelu Mazda nie pasuje ani nie działa.

Jestem właścicielem Mazdy MX-30 (wersja UK) i szukałem tych aktualizacji. Jeśli możesz i chcesz, czy możesz uprzejmie udostępnić mi aktualizacje oprogramowania. Twoja pomoc byłaby bardzo mile widziana.
Dziękuję.
Używam Carlinkit 4 do bezprzewodowego CarPlay i szybko się łączy, jest niezawodny i obsługuje format panoramiczny Mazdy.

Powinien również działać z Android Auto i działa pod każdym względem, z wyjątkiem obsługi panoramicznej, która nie działa nawet po użyciu niestandardowej konfiguracji rozdzielczości ekranu.

Jest to obejście brakującej opcji fabrycznej przynajmniej dla użytkowników Apple.

Załadowałem wczoraj aktualizacje CMU i TCU i wszystko poszło gładko, więc dzięki ASH8. Cieszę się, że mogę powiedzieć, że zatrzymało to również sygnał dźwiękowy, który pojawiał się w głośnikach co kilka minut bez powodu. Patrząc na logi, jest to poprawka w EU02 11030.
Cześć Andy, po prostu ciekawi mnie, czy zauważyłeś jakieś ulepszenia po aktualizacji?

Jeśli chcesz zaktualizować oprogramowanie układowe Connect, "napisz" do mnie PRYWATNIE PO LINKI do najnowszego oprogramowania układowego, musisz kliknąć mój Avatar 'Rozpocznij konwersację' lub "Wiadomość".
Cześć, czy możesz wysłać mi aktualizacje oprogramowania układowego v31 i v55-59 dla Mazdy 3?
Cześć, czy udało Ci się je zdobyć?

Discussion starter · #137 ·
OK, W KOŃCU!

Dla Was, właścicieli MX-30 w UE i Wielkiej Brytanii z oprogramowaniem układowym EU10, w końcu dostępna jest samodzielna wersja aktualizacji.
dostępna EU10 11008 MX-30 TYLKO od VIN 200000 do 209930.

Tak, możesz zaktualizować się sam, a instrukcje są podane w linku, ALE musisz NAPISAĆ DO MNIE TYLKO po link, kliknij na mój Avatar.

EU10 jest TYLKO dla UE/UK/AU z numerami VIN od 200000 do 209930.

Część dziennika zmian to ..

OBJAWY
Następujące objawy można rozwiązać lub zmiany zostały wprowadzone przez najnowsze oprogramowanie (wersja 7000C0A-EU10_11008).

(Wersja 7000C0A-EU10_11008)
• Dodano ustawienie pokazu slajdów.
• Zmieniono brzmienie niektórych komunikatów ostrzegawczych dla modelu REV.
• Zmieniono ekran podglądu dla modelu REV.

Cześć, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze!

@ASH8 Czy możesz udostępnić plik aktualizacji mx 30? Próbuję wysłać do Ciebie wiadomość, ale nie działa.

Moje oprogramowanie to 11024

Gracenote 1.1.1.02058

Mój samochód nie znajduje żadnej aktualizacji (niedostępna)

Znajduję się w Europie / Portugalii

Dziękuję

@ASH8 Jesteśmy właścicielami MY2022 i spodziewam się aktualizacji przez OTA. Wszystko jest ustawione zgodnie z instrukcją OTA, którą kiedyś udostępniłeś na tym forum.
Mimo to obecna wersja oprogramowania pozostaje 11002 i po ręcznym sprawdzeniu otrzymuję komunikat, że żadne aktualizacje nie są dostępne. Czy robię coś źle?

Discussion starter · #140 ·
Nie, jednak jest tak wiele zmiennych, że szczerze mówiąc jestem tym zmęczony, tak wiele wydaje się zależeć od kraju i tego, czy kraj UE zezwala na pewne funkcje, czy jesteś poprawnie zarejestrowany w aplikacji mymazda, dostęp do danych nie jest na zawsze i po zazwyczaj około 12 miesiącach musisz zapłacić za usługi Mazda. Szczerze mówiąc, PITA. Ponadto, nawet jeśli wszystko się zgadza, widzisz nową aktualizację tylko raz na 6 miesięcy. Jeśli wyślesz mi wiadomość, mogę podać link do EU10 11008.

121 - 140 of 246 Posts